Ilmoita käyttöohje

Suosittelemme käyttämään palveluissamme selaimena Firefoxia, Google Chromea tai Safaria.

Käyttöohje PDF

Kirjaudu sisään valitsemalla Ilmoita-kuvake yläpalkista, tai Yritystilillä Ilmoita ja Valtti -palvelu.

Käytä Tilaajavastuu-palveluiden käyttäjätunnusta. Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, voit luoda sen valitsemalla Rekisteröidy.

1) Yritystietojen tuominen

Avautuvassa näkymässä täytä ensimmäiselle välilehdelle yrityksen ja työnantajan yhteyshenkilön tiedot. Huomaathan, että puhelinnumero tulee täyttää kansainvälisessä muodossa.

Yrityksen tiedot

2) Käyttäjähallinta

Ensimmäinen Ilmoita-palvelun käyttäjä saa automaattisesti oikeuden Ilmoita-palvelun käyttöön. Hän voi antaa käyttöoikeudet palvelun käyttöön muille käyttäjille, jotka voivat myös jakaa käyttöoikeuksia edelleen.

Käyttöoikeuksien hallinta tapahtuu yritystilin Käyttäjähallinnassa. Pääset Käyttäjähallintaan myös suoraan Ilmoita-palvelusta, kohdasta Käyttäjähallinta.

• Siirry yritystilin Käyttäjähallintaan
  • Valitse välilehti Ilmoita
  • Valitse haluamasi käyttäjä Käyttäjälle-pudotusvalikosta ja paina Lisää
  • Jos käyttäjää ei löydy pudotusvalikosta, valitse Uusi käyttäjä ja paina Lisää. Kirjoita seuraavassa ikkunassa käyttäjän sähköpostiosoite ja paina Lähetä kutsu. Käyttäjä saa sähköpostiinsa ilmoituksen lisätyistä oikeuksista.

3) Työntekijätietojen lisääminen

Valitse harmaan navigointipalkin Työntekijät-välilehti ja syötä omien työntekijöiden tiedot.

Työntekijöiden lisääminen yksitellen:

Työntekijät

1. Paina Uusi työntekijä-painiketta

2. Syötä tähdellä merkityt pakolliset tiedot (henkilötunnus muotoa ppkkvv-123X)

3. Paina Tallenna. Huomaathan, että voit lisätä valokuvan vasta, kun olet tallentanut työntekijän tiedot.

4. Kaikkien syöttämiesi työntekijöiden tiedot ovat nähtävissä sivun alalaidassa olevassa listassa.

Suomi_tummennettu

Lähetetyn työntekijän tiedot -kohtaan täytetään osoitetiedot niiden työntekijöiden osalta, joiden kotivaltio on muu kuin Suomi. Lähetetyn työntekijän todistukset -kohtaan on laitettava todistuksen tiedot, jos henkilöllä on E101, E102 tai A1 -todistus. Jos työntekijä ei tarvitse lähetetyn työntekijän todistusta, voit jättää todistustiedon tyhjäksi.

Työntekijöiden tuonti excel-tiedoston avulla:

1. Katso sivun alareunasta, kohdasta Lataa esimerkkitiedosto, millainen Excel-tiedoston tulee olla.

2. Luo esimerkin mukainen Excel-tiedosto ja paina Tuo Excelistä.

3. Valitse luomasi tiedosto koneeltasi tuplaklikkaamalla sitä tai painamalla Avaa.

Napit

HUOM! Veronumero-palvelu tarkistaa löytyykö veronumero Verohallinnon rekisteristä, mutta käyttäjän tulee itse ilmoittaa veronumerorekisteristä puuttuvat veronumerot suoraan Verohallinnolle. Veronumeroiden tarkistuksen tulokset päivittyvät Ilmoita-palveluun yhden arkipäivän kuluessa.

4) Kuvan lisääminen

Avaa tallentamasi työntekijän tiedot sivun ylälaitaan napsauttamalla työntekijän tietoja listasta. Kun työntekijän tiedot näkyvät sivun ylälaidassa, voit lisätä työntekijälle valokuvan Tuo valokuva -painikkeella. Lue valokuvaohjeet täältä.

Voit myös tuoda useampia kuvia kerralla Tuo kuva-ZIP -painikkeella. Nimeä kuvaohjeiden mukaiset kuvat veronumerolla, esim. 100012341234.jpg ja pakkaa kuvat ZIP-kansioon.

HUOM!

• Voit lisätä Tuo kuva-ZIP -painikkeella kuvat ainoastaan ZIP-pakatuissa kansioissa.
  • Varmistathan ennen kuvien vientiä että ZIP-kansion koko on enintään 50 Mt tms.

5) Henkilötietojen muokkaaminen

1. Avaa nimeä napauttamalla Työntekijät –välilehdellä sivun alalaidassa olevasta työntekijälistasta sen työntekijän nimi, jonka tietoja haluat muokata.

2. Työntekijän tiedot tulevat näkyviin sivun yläosaan.

3. Muuta tietoja ja vahvista painamalla Tallenna.

4. Valokuvan saat lisättyä tai vaihdettua Tuo valokuva -painikkeesta.

5. Työntekijän tiedot voit poistaa Poista työntekijä -painikkeesta ja uuden työntekijän lisätä Uusi työntekijä -painikkeesta.

6) Valttikortin sulkeminen

Voit sulkea työntekijän Valttikortin Aktiiviset kortit -välilehdellä. Valttikortti suljetaan painamalla Sulje-painiketta halutun työntekijän Valttikortin tietojen perässä.

Aktiiviset kortit uusi

Huomaathan, että suljettua Valttikorttia ei ole mahdollista avata tai aktivoida uudelleen. Suljettua Valttikorttia ei voi enää käyttää.

Jos työntekijä on hukannut Valttikorttinsa, on Valttikortti tietoturvasyistä suljettava. Työntekijälle voit tilata uuden Valttikortin Henkilökorttien tilaus -välilehdellä. Uudesta tilauksesta veloitetaan hinnaston mukaisesti.

7) Työmaalle rekisteröityminen

Työmaalle rekisteröidytään Ilmoita-palvelussa harmaan navigointipalkin Työmaalle rekisteröinti -välilehdellä.

Ennen kuin aloitat työmaalle rekisteröitymisen, sinulla pitää olla tiedossasi Työmaa-avain, tilaajan nimi ja y-tunnus sekä urakan aloituspäivä ja päättymispäivä.

1. Valitse Rekisteröidy työmaalle sivun vasemmassa reunassa

2. Avautuvassa näkymässä kirjoita saamasi Työmaa-avain tyhjään kenttään ja klikkaa ”Hae”

3. Täytä tilaajan tiedot sekä tiedot urakan kestosta. Lopuksi paina sivun alareunasta Vahvista

4. Rekisteröityminen on onnistunut, kun saat tämän ilmoituksen

Työmaalle rekisteröityminen

Ilmoitus ”Työmaalle rekisteröityminen epäonnistui. Tarkista tiedot Ilmoita-palvelun ensimmäisellä välilehdellä” tarkoittaa, että yrityksen tiedoissa on jotain puutteita. Tarkista tiedot Ilmoita-palvelun ensimmäisellä välilehdellä.

Työnantaja rekisteröityy työmaalle Työmaa-avaimella, mutta yksittäisiä työntekijätietoja ei tässä yhteydessä erikseen rekisteröidä työmaalle. Lisää aina uusien työntekijöidesi tiedot Työntekijät-välilehdelle, jotta pääurakoitsija voi käyttää niitä Työmaarekisterin kautta tehtävässä työntekijäraportoinnissa.

Asiakaspalvelumme auttaa Veronumero-palveluun liittyvissä kysymyksissä

• 0600 301339 1,52 eur/min + pvm, ark. 8 – 16
  • asiakaspalvelu(at)veronumero.fi